You are missing some Flash content that should appear here! Perhaps your browser cannot display it, or maybe it did not initialize correctly.

Εγκαταστάσεις & Εξοπλισμός

Η σημερινή δυναμικότητα του Οινοποιείου «Κλαούντια Παπαγιάννη» είναι 200.000 φιάλες με δυνατότητα αύξησης της παραγωγής  μέχρι 800.000 φιάλες.

Ο μηχανολογικός εξοπλισμός περιλαμβάνει εκραγιστήριο, αντλίες μεταφοράς σταφυλοπολτού, μούστου και κρασιού, κοχλίες μεταφοράς βροστρίχων και στεμφύλων. Πνευματικό πιεστήριο 5 τόνων κλειστού τύπου. Φίλτρο γης διατόμων, πλακών και μεβρανών.

Ο χώρος της οινοποίησης αποτελείται από 17 ανοξείδωτες δεξαμενές απολάσπωσης – ζύμωσης και αποθήκευσης. 7 ανοξείδωτους οινοποιητές με έμβολα, έναν οινοποιητή τύπου Ganimede. Δύο ανοξείδωτους  κρυοεκχυλιτές οβάλ και 2 σταθεροποιητές, συνολικής  χωρικότητας 150.000 λίτρων. Όλες οι δεξαμενές είναι αυτόματης και αυστηρά ελεγχόμενης ψύξης-θέρμανσης, μέσου εναλάκτη και κεντρικού συστήματος ελέγχου των θερμοκρασιών, διαθέτουν και δίκτυο αζώτου.

Υπάρχει σύγχρονη γραμμή εμφιάλωσης (Μονομπλόκ), καψυλλιέρα και ετικετέζα.

Στις δύο αποθήκες υπάρχει ψύξη–θέρμανση για την δημιουργία ενός ισορροπημένου περιβάλλον συντήρησης. Τα εμφιαλωμένα κρασιά ξεκουράζονται σε ιδανικές συνθήκες, συσκευασμένα σε κιβώτια χάρτινα ή ξύλινα μέχρι να κυκλοφορήσουν στην αγορά.

Η κάβα και το οινοφυλάκειο, εκτείνονται σε έναν ενιαίο υπόγειο χώρο 900τμ, με ιδανικές συνθήκες παλαίωσης, ωρίμανσης και συντήρησης με σταθερή θερμοκρασία 140C και 80% περίπου υγρασία καθ’όλη  τη διάρκεια του χρόνου, που ρυθμίζονται από ειδικό σύστημα κλιματισμού. Η κάβα φιλοξενεί 104 δρύινα βαρέλια τύπου Allier & Nevers. Η πλειοψηφία των βαρελιών είναι γαλλικής προέλευσης, ενώ υπάρχουν και 20 αμερικάνικα.