You are missing some Flash content that should appear here! Perhaps your browser cannot display it, or maybe it did not initialize correctly.

οι Ποικιλίες

Το 2003 ξεκίνησε πρώτα η εγκατάσταση του Syrah (προφ. Σιρά - γαλλική ερυθρή ποικιλία που δίνει κρασιά με έντονο χρώμα, μέτριας οξύτητας, έντονα αρώματα κόκκινων φρούτων που γίνονται πιο σύνθετα όταν περάσει από βαρέλι) και του Grenache Rouge (προφ. Γρενάς ρούζ -, ερυθρή ποικιλία ισπανικής καταγωγής, δίνει κρασιά με υψηλό αλκοολικό τίτλο φρουτώδη, μέτριας οξύτητας και σώματος, λίγο άτονα χρωματικά) Η Grenache σε συνοινοποίηση με το Syrah μας δίνει ένα υπέροχο ροζέ. 

 

Οι φυτεύσεις συνεχίστηκαν με Ασύρτικο, την πιο πολυδύναμη λευκή ποικιλία του ελληνικού αμπελώνα που δίνει κρασιά με υψηλή οξύτητα,  πολύ ευχάριστο άρωμα εσπεριδοειδών. Παράλληλα μπήκε η Μαλαγουζιά, μια λευκή παλιά ελληνική ποικιλία που αναβίωσε την τελευταία δεκαπενταετία με επίκεντρο τη Χαλκιδική και δίνει στα κρασιά έντονο αρωματικό χαρακτήρα φρούτων και λουλουδιών, με μέτρια οξύτητα.

 

Για ερυθρές ελληνικές ποικιλίες  επιλέχθηκε η «βασίλισσα της Μακεδονίας» το  Ξινόμαυρο που σαν πολυδύναμη ποικιλία μπορεί να δώσει διαφορετικούς τύπους οίνων και να αποτελέσει τη βάση πολλών χαρμανιών.

 

Οι τελευταίες φυτεύσεις έγιναν με τις γαλλικές κοσμοπολίτικες ποικιλίες Chardonnay (προφ. Σαρντονέ) που μπορεί να δώσει πολύπλοκα λευκά λιπαρά κρασιά με πλούσιο σώμα ιδιαίτερα όταν δουλευτεί σε βαρέλι, το Viognier (προφ. Βιονιέ) που δίνει έντονα αρωματικά, πλούσια σε σώμα λευκά κρασιά, το Merlot (προφ. Μερλό) με κρασιά έντονα ερυθρά, μαλακά επιδεκτικά παλαίωσης και με το Cabernet Sauvignon (προφ. Καμπερνέ Σωβινιόν) την κυρίαρχη ερυθρή ποικιλία του Bordeaux που δίνει κρασιά δυναμικά, τανικά που εξελίσσονται με την παραμονή τους στο βαρέλι.