You are missing some Flash content that should appear here! Perhaps your browser cannot display it, or maybe it did not initialize correctly.

ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ - ΜΑΛΑΓΟΥΖΙΑ 2015

Κατηγορία: Οίνος Λευκός. Προστατευόμενης Γεωγραφικής Ένδειξης Χαλκιδικής.
Ποικιλιακή σύνθεση: Μαλαγουζιά  (μια παλιά ελληνική ποικιλία που αναβίωσε την τελευταία δεκαπενταετία με έντονο αρωματικό χαρακτήρα και γεύση).
Έδαφος: Αργιλοπηλώδες με καλή στράγγιση
Υψόμετρο: Από 350 μέχρι 650 μέτρα.με ελαφρά κλίση (10 & 5%)
Οινοποίηση: Στα σταφύλια γίνεται προζυμωτική κρυοεκχύλιση σε ειδικές δεξαμενές (οβάλ) για 24 ώρες στους 10ο C. Ακολουθεί πίεση του σταφυλοπολτού σε πιεστήριο κενού, απολάσπωση υπό ψύξη και εμβολιασμός επιλεγμένων στελεχών. Η αλκοολική ζύμωση πραγματοποιείται σε χαμηλές θερμοκρασίες (14οC). Παραμονή του κρασιού για ωρίμανση με τις οινολάσπες του στην δεξαμενή για τουλάχιστον 2 μήνες με περιοδική ανάδευση και χαμηλή θερμοκρασία.
Ακλοολικός τίτλος:13 %
Γευστικά Χαρακτηριστικά: Χρώμα λαμπερό αχνόξανθο με κίτρινες ανταύγειες. Έντονος αρωματικός χαρακτήρας εσπεριδοειδών,ροδάκινου, βερίκοκου,λεμονανθών, γιασεμιού, τριαντάφυλλου γλυκού και τροπικών φρούτων. Στόμα ντελικάτο με ικανοποιητική οξύτητα,γλυκιά επίγευση και μια μοναδική σαγηνευτική ανθοσμία στόματος. Ένα κρασί με “γυναικεία” φινέτσα.
Συστάσεις σερβιρίσματος: Θερμοκρασία σερβιρίσματος στους 8ο-10οC και σε μικρό ποτήρι σχήματος τουλίπας για νεαρά λευκά κρασιά
Γευστικοί συνδυασμοί: Συνοδεύει ιδανικά σαλάτες, ορεκτικά και τα πρώτα πιάτα ενός γεύματος. Συνδυάζεται αρμονικά με χορτόπιτες, κρέπες τυριών, ζυμαρικά με θαλασσινά  και ψητά ψάρια. Ιδανικός συνδυασμός με κοτόπουλο και χοιρινό με άσπρες σάλτσες ή παναριστά. Με ασιατική κουζίνα και γλυκόξινες σάλτσες. Ιδανική για απεριτίφ ή να κλείσει αρμονικά ένα γεύμα συνοδεύοντας τυριά και φρούτα εποχής (μοσχάτο λευκό σταφύλι με κατσικίσια “φέτα”), ή και μια φρουτοσαλάτα.
Συστάσεις παλαίωσης: Είναι ένα φρέσκο κρασί που πίνεται ευχάριστα άμεσα, στο πρώτο χρόνο της ζωής του.