You are missing some Flash content that should appear here! Perhaps your browser cannot display it, or maybe it did not initialize correctly.

Alexandra 2010

Απέσπασε Χρυσό Μετάλλιο στον Διεθνή Διαγωνισμό Οίνου στις Βρυξέλες το  2011. 

 

Κατηγορία: Οίνος Λευκός. Προστατευόμενης Γεωγραφικής Ένδειξης
Χαλκιδικής. Από Σταφύλια Βιολογικής Γεωργίας. (Δ.Η.Ω)
Παραγωγή: 14.000 αριθμημένες φιάλες εσοδείας 2010
Ποικιλιακή σύνθεση: Μαλαγουζιά 100% (μια παλιά ελληνική ποικιλία που αναβίωσε την τελευταία δεκαπενταετία με έντονο αρωματικό χαρακτήρα και γεύση).
Αμπελώνας: Ορεινοί αμπελώνες της οικογένειας Παπαγιάννη στην Αρναία και στην Μαραθούσα της Βόρειας Χαλκιδικής, που επιτρέπουν στην Μαλαγουζιά να εκφραστεί με τον πλέον χαρακτηριστικό και τυπικό τρόπο.
Έδαφος: Αργιλοπηλώδες  
Υψόμετρο: Από 350 μέχρι 650 μέτρα.
Τρύγος: Τέλος Αυγούστου στις 31  και 10 Σεπτεμβρίου του 2010.
Οινοποίηση: Στα σταφύλια γίνεται  προζυμωτική κρυοεκχύλιση σε ειδικές δεξαμενές (οβάλ) για 24 ώρες στους 10ο C. Ακολουθεί πίεση του σταφυλοπολτού σε πιεστήριο κενού, απολάσπωση υπό ψύξη και εμβολιασμός επιλεγμένων στελεχών. Η αλκοολική ζύμωση πραγματοποιείται σε χαμηλές θερμοκρασίες (14ο C). Παραμονή του κρασιού για ωρίμανση με τις οινολάσπες του στην δεξαμενή για τουλάχιστον 2 μήνες με περιοδική ανάδευση και χαμηλή θερμοκρασία
Τεχνικά Χαρακτηριστικά: Ακλοολικός τίτλος:12,0 %
Σάκχαρα: 8,5 gt/lt
Ολική οξύτητα: 6,5 gr/lt σε τρυγικό οξύ
Οινολόγος: Κοντοπός Θωμάς.
Χαρακτηριστικά: Χρώμα λαμπερό αχνόξανθο με κίτρινες ανταύγειες. Έντονος αρωματικός χαρακτήρας εσπεριδοειδών, λευκόσαρκων και τροπικών φρούτων με νότες αγριολούλουδων. Στόμα ντελικάτο με ικανοποιητική οξύτητα, πιπεράτη επίγευση και μια μοναδική ανθοσμία στόματος. Ένα κρασί με “γυναικεία” φινέτσα.
Συστάσεις σερβιρίσματος: Θερμοκρασία σερβιρίσματος στους 8ο-10ο C και σε μικρό ποτήρι σχήματος τουλίπας για νεαρά λευκά κρασιά.
Γευστικοί συνδυασμοί: Συνοδεύει ιδανικά τα πρώτα  πιάτα ενός γεύματος όπως σαλάτες, ριζότο ή ζυμαρικά με θαλασσινά. Ιδανικό για απεριτίφ ή να κλείσει αρμονικά ένα γεύμα συνοδεύοντας τυριά και φρούτα. Συνδυάζεται αρμονικά με ασιατική κουζίνα, ψητά ψάρια, κοτόπουλο και χοιρινό με άσπρες σάλτσες ή παναριστά.
Συστάσεις παλαίωσης: Είναι ένα φρέσκο κρασί που πίνεται ευχάριστα άμεσα, στο πρώτο χρόνο της ζωής του.