You are missing some Flash content that should appear here! Perhaps your browser cannot display it, or maybe it did not initialize correctly.

Claudia Papayianni Ερυθρό 2007

Κατηγορία :  Τοπικός Οίνος Χαλκιδικής Ερυθρός ξηρός.
Παραγωγή: 12.000 αριθμημένες φιάλες 750 ml ,εσοδείας 2007 και 200 φιάλες magnum 1,5 lit
Ποικιλιακή σύνθεση: Syrah 40% - Merlot 40% - Ξινόμαυρο 20%
Αμπελώνας: Δύο ιδιόκτητα αμπελοτόπια έκτασης 60 στεμμάτων, που καλλιεργούνται βιολογικά στην Μαραθούσα της Βόρειας Χαλκιδικής .
Έδαφος: Αργιλοπηλώδες.   
Υψόμετρο: 250 μέτρα.
Τρύγος: Merlot 25/8/07, Syrah 18/9/07 και Ξινόμαυρο 5/10/07
Οινοποίηση-Παλαίωση: Αποβοστρύχωση, ελαφριά σύθλιψη, προζυμωτική κρυοεκχύλιση για 3 ημέρες στους 10ο C σε κάθε ποικιλία ξεχωριστά. Κλασική ερυθρή οινοποίηση με διαβαθμισμένες θερμοκρασίες ζύμωσης. Εκχύλιση 15 και 20 ημερών σε οινοποιητές με έμβολα για το Syrah & το Merlot αντίστοιχα, ενώ για το Ξινόμαυρο σε οινοποιητή “Model Ganimede”, εκχύλιση 12 ημερών. Η μηλογαλακτική ζύμωση πραγματοποιείται στο βαρέλι. Το χαρμάνι των τριών ποικιλιών ωριμάζει σε γαλλικά και σε αμερικάνικα (10%) δρύινα βαρέλια 225 lit για 12 μήνες, εμφιαλώθηκε αφιλτράριστο. Μετά την εμφιάλωση θα παραμείνει για παλαίωση στην φιάλη 6 μήνες στην υπόγεια κάβα.
Τεχνικά Χαρακτηριστικά: Ακλοολικός τίτλος: 13,4%, Σάκχαρα: 3 gt/lt, Ολική οξύτητα: 5,6 gr/lt τρυγικό οξύ
Οινολόγος: Κοντοπός Θωμάς.
Χαρακτηριστικά: Έντονο βαθύ ερυθρό χρώμα με κεραμιδένιες αποχρώσεις. Σύνθετο μπουκέτο από αρώματα ώριμων φρούτων, μπαχαρικών με διακριτική παρουσία βαρελιού. Ευγενικές τανίνες που διατηρούν τη ζωντάνια της νεότητάς του. Πληθωρικό και βελούδινο στη γεύση με μακρύ και ευχάριστο τελείωμα.
Συστάσεις σερβιρίσματος: Θερμοκρασία σερβιρίσματος 16ο-18ο C. Ποτήρι μεγάλο σχήματος τουλίπας, για κόκκινα κρασιά παλαίωσης. Συνιστάται η μετάγγισή του στην ειδική καράφα.
Γευστικοί συνδυασμοί: Συνοδεύει θαυμάσια κρέατα στη σχάρα, ψητά φούρνου ή σούβλας, μαγειρευτό κυνήγι με πλούσιες κόκκινες σάλτσες, ποικιλία σκληρών πικάντικων τυριών και αλλαντικών.
Συστάσεις παλαίωσης: Απολαύστε το από τα πρώτα χρόνια της ζωής του με δυνατότητα μεγαλύτερης εξέλιξης, με παλαίωση 5 έως 8 χρόνων. Συνιστάται οι φιάλες να αποθηκεύονται σε πλάγια θέση, απουσία φως και σε θερμοκρασία 14ο -16οC.