You are missing some Flash content that should appear here! Perhaps your browser cannot display it, or maybe it did not initialize correctly.

ΚΤΗΜΑ Claudia Papayianni Λευκό 2014


Κατηγορία: Οίνος Λευκός. Προστατευόμενης Γεωγραφικής Ένδειξης Χαλκιδικής.
Από Σταφύλια Βιολογικής Γεωργίας (Δ.Η.Ω).
Ποικιλιακή σύνθεση: Chardonnay -Μαλαγουζιά - Ασύρτικο 
Έδαφος: Αργιλοπηλώδες  
Υψόμετρο: Από 350 μέχρι 650μέτρα
Οινοποίηση: Για το Chardonnay προζυμωτική κρυοεκχύλιση, ελεγχόμενη αλκοολική ζύμωση. Αποζύμωση και μικρή παραμονή (3 μήνες), για ωρίμανση, σε  γαλλικά και αμερικάνικα δρύινα βαρέλια 225 lit με ανάδευση οινολασπών (batonage). Για το Ασύρτικο και την Μαλαγουζιά, προζυμωτική κρυοεκχύλιση, ελαφρά πίεση, αυστηρή απολάσπωση, ζύμωση σε χαμηλές θερμοκρασίες. Ωρίμανση, πάνω στις λεπτές οινολάσπες τους, (μέθοδος sur lies).
Ακλοολικός τίτλος:12,5 %
Χαρακτηριστικά: Λαμπερό πρασινοκίτρινο χρώμα με χρυσαφιές ανταύγες. Εντυπωσιακό και πολύπλοκο άρωμα λουλουδιών και φρούτων, με διακριτικά αρώματα παλαίωσης. Η προσεκτική επιλογή των σταφυλιών, η ποικιλιακή σύνθεση και το πέρασμα από τα δρύινα βαρέλια χαρίζουν πληθωρική και πλούσια γεύση, με μακρά, αρωματική, ξεχωριστή επίγευση.
Συστάσεις σερβιρίσματος: Θερμοκρασία σερβιρίσματος 10ο-12ο C σε ποτήρι σχήματος τουλίπας για λευκά κρασιά φαγητού.
Γευστικοί συνδυασμοί: Συνοδεύει περίφημα πιάτα φρέσκων θαλασσινών, καπνιστό σολομό, λιπαρά ψάρια στην σχάρα, λευκά κρέατα (πουλερικά ή χοιρινά) με άσπρες αρωματικές σάλτσες, λαχανικά σχάρας, κίτρινα τυριά και αλλαντικά.
Συστάσεις παλαίωσης: Απολαύστε το φρέσκο στα πρώτα χρόνια της ζωής του με δυνατότητα παλαιώσης 3 έως και 5 χρόνια. Συνιστάται οι φιάλες να αποθηκεύονται σε σκιερό μέρος, σε πλάγια θέση και σε θερμοκρασία 14ο - 16οC.