You are missing some Flash content that should appear here! Perhaps your browser cannot display it, or maybe it did not initialize correctly.

Claudia Papayianni Ροζέ 2010

Κατηγορία: Οίνος Ροζέ. Προστατευόμενης Γεωγραφικής Ένδειξης Χαλκιδικής. Από Σταφύλια Βιολογικής Γεωργίας (Δ.Η.Ω).
Παραγωγή: 5.000 αριθμημένες φιάλες εσοδείας 2010
Ποικιλιακή σύνθεση: Grenache Rouge 80% & Syrah 20%
Αμπελώνας: Ιδιόκτητος βιολογικός αμπελώνας της οικογένειας  Παπαγιάννη, θέση Καβάκια, στην Μαραθούσα της Βόρειας Χαλκιδικής.
Έδαφος: Αργιλοπηλώδες.    
Υψόμετρο: 350 μέτρα.
Τρύγος: Grenache Rouge  & Syrah  18/9/2010
Οινοποίηση: Γίνεται συνοποίηση των δύο ποικιλιών με την μέθοδο της προζυμωτικής κρυοεκχύλισης για 12 ώρες στους 10 οC . Συνέχεια  προσεκτική πίεση όλου του σταφυλοπολτού σε πιεστήριο κενού και αυστηρή στατική απολάσπωση υπό ψύξη. Ακολουθεί ελεγχόμενη αλκοολική ζύμωση με εμβολιασμό επιλεγμένων στελεχών και  χαμηλή θερμοκρασία.
Τεχνικά Χαρακτηριστικά: Ακλοολικός τίτλος: 12%
Σάκχαρα: 4gt/lt
Ολική οξύτητα: 6,5gr/lt σε τρυγικό οξύ
Οινολόγος: Κοντοπός Θωμάς.
Χαρακτηριστικά: Έντονο λαμπερό ροδί χρώμα. Πλούσιο άρωμα που θυμίζει ώριμα κόκκινα φρούτα (κεράσι, βύσσινο, φράουλα). Στόμα πληθωρικό με ελάχιστες ταννίνες, καλή οξύτητα, έντονη φρουτώδης γεύση που το κάνει να ξεχωρίζει. Επίγευση μακρά και ευχάριστη με ελαφρώς γλυκές νότες στο τελείωμα.
Συστάσεις σερβιρίσματος: Θερμοκρασία σερβιρίσματος 9ο-11οC σε ποτήρι σχήματος τουλίπας για λευκά αρωματικά κρασιά.
Γευστικοί συνδυασμοί: Φινετσάτο και κομψό κρασί ικανό να συνοδέψει σχεδόν οποιοδήποτε γεύμα, όπως ζυμαρικά με φρέσκια ντομάτα, αστακομακαρονάδα,  γαρίδες σαγανάκι. Ταιριάζει με το κοτόπουλο και το χοιρινό σε ελαφριές κόκκινες σάλτσες, με την Ελληνική παραδοσιακή κουζίνα (γεμιστά, μουσακά), την Ασιατική κουζίνα, την παέγια, αλλά και pizza. Κρύα πιάτα αλλαντικών και τυριών, φρουτοσαλάτες και φυσικά σκέτο στην πολυθρόνα συντροφιά με ένα βιβλίο.
 
Το ΡΟΖΕ ΚΛΑΟΥΝΤΙΑ ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΗ διεκδικεί την δικιά του γευστική θέση και όχι μια θέση “μεταξύ του λευκού και του ερυθρού”.