You are missing some Flash content that should appear here! Perhaps your browser cannot display it, or maybe it did not initialize correctly.

CP Ερυθρό 2007

Κατηγορία : Τοπικός Οίνος Χαλκιδικής. Ερυθρός ξηρός
Παραγωγή: 7.784 αριθμημένες φιάλες εσοδείας 2007
Ποικιλιακή σύνθεση: Ξινόμαυρο - Syrah - Cabernet Sauvignon
Αμπελώνας: Γραμμικός ιδιόκτητος, που καλλιεργείται βιολογικά στην Μαραθούσα της Βόρειας Χαλκιδικής (Αρναία) και από ένα δεύτερο αμπελοτόπι στην Πορταριά της Νότιας Χαλκιδικής (Μουδανιά) ιδιοκτησία ‘Ε.Ψ.Υ.Κ.Α.’*, που καλλιεργείται και αυτό βιολογικά.
Έδαφος: Στην Μαραθούσα αργιλοπηλώδες, ενώ στην Πορταριά μέσης σήστασης αμμο-αργιλοπηλώδες
Υψόμετρο:250 μέτρα στην Μαραθούσα, 100 μέτρα στην Πορταριά. 
Τρύγος: Syrah 18/9/07, Cabernet 24/9/07 και Ξυνόμαυρο 5/10/07
Οινοποίηση: Αποβοστρύχωση, ελαφριά σύνθλιψη, προζυμωτική κρυοεκχύλιση για 3 ημέρες στους 10ο C για κάθε μία ποικιλία ξεχωριστά. Για Syrah & Cabernet  κλασική ερυθρή οινοποίηση σε οινοποιητές με έμβολα και εκχύλιση 12 και 14 ημερών αντίστοιχα . Θερμοκρασία ζύμωσης 18 με 20ο C γιαSyrah ενώ γιαCabernet 18 με 24 ο C . Το Ξινόμαυρο κλασική ερυθρή οινοποίηση σε οινοποιητές “Model Ganimede”, εκχύλιση 10 ημερών με θερμοκρασία ζύμωσης 18 με 25ο C. Τα κρασιά παρέμειναν για τέσσερις μήνες στις οινολάσπες τους με περιοδική ανάδευση. Το χαρμάνι ωρίμασε σε νέα γαλλικά (80%) και αμερικάνικα (20%) δρύινα βαρέλια 225 lit για 6 μήνες και άλλους 6 μήνες σε φιάλες στην υπόγεια κάβα. Εμφιαλώνεται αφιλτράριστο χωρίς άλλη κατεργασία
Τεχνικά Χαρακτηριστικά: Ακλοολικός τίτλος:12,6% vol, Σάκχαρα: 2,6 gt/lt, Ολική οξύτητα: 6,0 gr/lt τρυγικό οξύ
Οινολόγος: Κοντοπός Θωμάς.
 Χαρακτηριστικά: Ζωηρό κόκκινο χρώμα με μοβ-κεραμιδιές ανταύγειες. Αρώματα κόκκινων φρούτων, καραμέλας και κέδρου. Στόμα μαλακό με ισορροπία τανινών και οξύτητας. Μέτριας πυκνότητας με αρωματική όμως επίγευση σε φόντο καπνού, βανίλιας και μπαχαρικών.
Συστάσεις σερβιρίσματος: Θερμοκρασία σερβιρίσματος 16ο-18ο C. Ποτήρι μεγάλο σχήματος τουλίπας, για κόκκινα κρασιά παλαίωσης.
Γευστικοί συνδυασμοί: Μπορεί και ταιριάζει με κρέατα ψητά στον φούρνο ή μαγειρεμένα στην κατσαρόλα αλλά ιδιαίτερα με ότι έχει να κάνει με ψητά στα κάρβουνα, όπως λουκάνικα, μπριζόλες, συκώτι ή αρνίσια παϊδάκια.
Συστάσεις παλαίωσης: Απολαύστε το από τα πρώτα χρόνια της ζωής του με δυνατότητα μεγαλύτερης εξέλιξης, με παλαίωση 3 έως 5 χρόνων. Συνιστάται οι φιάλες να αποθηκεύονται σε πλάγια θέση, απουσία φως και σε θερμοκρασία 14ο - 16ο C .
 
* Ε.Ψ.Υ.Κ.Α :Αστική μη Κερδοσκοπική Εταιρία Ψυχικής Υγείας Κοινωνικής    Αποκατάστασης και Επανένταξης Ψυχικά Ασθενών που εποπτεύεται από το Υπουργείο Υγείας.