You are missing some Flash content that should appear here! Perhaps your browser cannot display it, or maybe it did not initialize correctly.

CP Λευκό 2010

Απέσπασε το Μεγάλο Χρυσό Μετάλλιο στον Διεθνή Διαγωνισμό Οίνου στις Βρυξέλλες το 2010.

Κατηγορία: Οίνος Λευκός Χαλκιδικής. Από σταφύλια βιολογικής γεωργίας (Δ.Η.Ω)
Παραγωγή: 9.000 αριθμημένες φιάλες εσοδείας 2010
Ποικιλιακή σύνθεση: Viognier -Ασύρτικο 50-50%  
Αμπελώνας: Γραμμικός. Τρία ιδιόκτητα αμπελοτόπια, συνολικής έκτασης 30 στεμμάτων, που καλλιεργούνται βιολογικά στην Μαραθούσα και Αρναία της Βόρειας Χαλκιδικής. 
Έδαφος:  Αργιλοπηλώδες
Υψόμετρο: 350 μέτρα στην Μαραθούσα. 650 μέτρα στην Αρναία.
Τρύγος: Viognier 1/9/2010  και το Ασύρτικο 10 & 12/9/2010
Οινοποίηση: Αποβοστρύχωση, ελαφριά σύνθλιψη, προζυμωτική κρυοεκχύλιση σε ειδικές δεξαμενές (οβάλ) για 24 ώρες στους 10οC και για τις δύο ποικιλίες. Ακολουθεί πίεση του σταφυλοπολτού σε πιεστήριο κενού, απολάσπωση του μούστου υπό ψύξη και εμβολιασμός επιλεγμένων στελεχών. Η αλκοολική ζύμωση πραγματοποιείται σε ελεγχόμενη θερμοκρασία 15,5οC για το Viognier και 12οC για το Ασύρτικο. Παραμονή του κρασιού για ωρίμανση με τις οινολάσπες του (sur lies) στην δεξαμενή για τουλάχιστον 3 μήνες με περιοδική ανάδευση και χαμηλή θερμοκρασία.
Τεχνικά Χαρακτηριστικά: Αλκοολικός τίτλος:12,2% vol
Σάκχαρα: 4 gt/lt
Ολική οξύτητα: 6,6 gr/lt τρυγικό οξύ
Οινολόγος: Κοντοπός Θωμάς.
Χαρακτηριστικά: Χρώμα λαμπερό πρασινοκίτρινο. Έντονος αρωματικός χαρακτήρας βερίκοκου, ροδάκινου και τροπικών φρούτων. Γεύση δροσερή, ήπιες οξύτητες, γεμάτο στόμα. Στρογγυλή ευωδιαστή επίγευση.
Συστάσεις σερβιρίσματος: Θερμοκρασία σερβιρίσματος 10ο-12οC σε ποτήρι σχήματος τουλίπας για λευκά κρασιά φαγητού.
Γευστικοί συνδυασμοί: Συνδυάζεται αρμονικά με ασιατική κουζίνα και ψάρια μαγειρεμένα στο φούρνο με μυρωδικά (δεντρολίβανο, μαϊντανό θυμάρι). Ζυμαρικά ή ριζότο με θαλασσινά. Πράσινες σαλάτες με ξηρούς καρπούς και τυριά. Λευκά κρέατα λεμονάτα ή με λευκές αρωματικές σάλτσες. Πίνεται και φρέσκο ως απεριτίφ.
Συστάσεις παλαίωσης: Απολαύστε το φρέσκο στα πρώτα 2 χρόνια της ζωής του. Συνιστάται οι φιάλες να αποθηκεύονται σε σκιερό μέρος, σε πλάγια θέση, και σε θερμοκρασία 14ο - 16οC.