You are missing some Flash content that should appear here! Perhaps your browser cannot display it, or maybe it did not initialize correctly.

ΚΛΑΟΥΝΤΙΑ ΛΕΥΚΟ 2014

Κατηγορία: Οίνος Λευκός. Προστατευόμενης Γεωγραφικής Ένδειξης Χαλκιδικής. Προϊόν Βιολογικής Γεωργίας. (Δ.Η.Ω.)
Ποικιλιακή σύνθεση: Viognier -Ασύρτικο   
Έδαφος: Αργιλοπηλώδες
Υψόμετρο: 350 μέτρα στην Μαραθούσα. 650 μέτρα στην Αρναία.
Οινοποίηση: Αποβοστρύχωση, ελαφριά σύνθλιψη, προζυμωτική κρυοεκχύλιση σε ειδικές δεξαμενές (οβάλ) για 24 ώρες στους 10οC και για τις δύο ποικιλίες. Ακολουθεί πίεση του σταφυλοπολτού σε πιεστήριο κενού, απολάσπωση του μούστου υπό ψύξη και εμβολιασμός επιλεγμένων στελεχών. Η αλκοολική ζύμωση πραγματοποιείται σε ελεγχόμενη θερμοκρασία 14οC για το Viognier και 12οC για το Ασύρτικο. Παραμονή του κρασιού για ωρίμανση με τις οινολάσπες του (sur lies) στην δεξαμενή για τουλάχιστον 3 μήνες με περιοδική ανάδευση και χαμηλή θερμοκρασία.
Αλκοολικός τίτλος: 12% vol
Χαρακτηριστικά: Χρώμα λαμπερό πρασινοκίτρινο. Έντονος αρωματικός χαρακτήρας βερίκοκου, ροδάκινου και τροπικών φρούτων. Γεύση δροσερή, ήπιες οξύτητες, γεμάτο στόμα. Στρογγυλή ευωδιαστή επίγευση.
Συστάσεις σερβιρίσματος: Θερμοκρασία σερβιρίσματος 10ο-12οC σε ποτήρι σχήματος τουλίπας για λευκά κρασιά φαγητού.
Γευστικοί συνδυασμοί: Συνδυάζεται αρμονικά με ασιατική κουζίνα και ψάρια μαγειρεμένα στο φούρνο με μυρωδικά (δεντρολίβανο, μαϊντανό, θυμάρι). Ζυμαρικά ή ριζότο με θαλασσινά. Πράσινες σαλάτες με ξηρούς καρπούς και τυριά. Λευκά κρέατα λεμονάτα ή με λευκές αρωματικές σάλτσες. Πίνεται και φρέσκο ως απεριτίφ.
Συστάσεις παλαίωσης: Απολαύστε το φρέσκο στα πρώτα 2 χρόνια της ζωής του. Συνιστάται οι φιάλες να αποθηκεύονται σε σκιερό μέρος, σε πλάγια θέση, και σε θερμοκρασία 14ο - 16οC.