You are missing some Flash content that should appear here! Perhaps your browser cannot display it, or maybe it did not initialize correctly.

Εξ' Αρνών Ερυθρό 2011

Κατηγορία : Τοπικός Οίνος Χαλκιδικής. Ερυθρός Ξηρός. Από σταφύλια βιολογικής γεωργίας (Δ.Η.Ω)
Ποικιλιακή σύνθεση: Ξινόμαυρο - Syrah 
Έδαφος: Αργιλοπηλώδες 
Υψόμετρο: 250 μέτρα.
Οινοποίηση-Παλαίωση:  Στα σταφύλια γίνεται προζυμωτική κρυοεκχύλιση για 48 ώρες στους10ο C. Οινοποίηση με εκχύλιση 12 ημερών σε οινοποιητές με έμβολα για το Syrah. Θερμοκρασία ζύμωσης 18 με 20ο C. Στο Ξυνόμαυρο κλασική ερυθρή οινοποίηση σε οινοποιητές “Model Ganimede”, εκχύλιση 10 ημερών με θερμοκρασία ζύμωσης 18 με 25ο C. Εμφιαλώνεται αφιλτράριστο χωρίς άλλη κατεργασία
Ακλοολικός τίτλος:13% vol
Χαρακτηριστικά: Λαμπερό κόκκινο-ρουμπινή χρώμα με μοβ ανταύγειες μέτριας πυκνότητας. Πληθωρικά αρώματα κόκκινων φρούτων σε μύτη και στόμα, ευγενείς τανίνες και ισορροπημένη οξύτητα. Ένα εύκολο καθημερινό κρασί με ιδιαίτερα φιλικό χαρακτήρα..
Συστάσεις σερβιρίσματος: Θερμοκρασία σερβιρίσματος 12ο-16ο C για τους λάτρεις του κόκκινου κρασιού και το καλοκαίρι. Ποτήρι σχήματος τουλίπας, για νεαρά κόκκινα κρασιά.
Γευστικοί συνδυασμοί: Το χαρακτηριστικό ελαφρύ σώμα του το καθιστά πασπαρτού για πολλαπλούς γευστικούς συνδυασμούς από την παραδοσιακή ελληνική κουζίνα, όπως ντομάτες γεμιστές με κιμά ,κεφτεδάκια τηγανητά, σουτζουκάκια, σπετζοφάϊ, μουσακά, μελιτζάνες ιμάμ ή παπουτσάκια. Αλλά ακόμη και με ένα σουφλέ ή μια πίτσα με διάφορα αλλαντικά.
Συστάσεις παλαίωσης: Απολαύστε το στα πρώτα 2-3 χρόνια της ζωής του. Συνιστάται οι φιάλες να αποθηκεύονται σε πλάγια θέση, απουσία φως και σε θερμοκρασία 14ο - 16ο C.