You are missing some Flash content that should appear here! Perhaps your browser cannot display it, or maybe it did not initialize correctly.

Εξ' Αρνών Λευκό 2010

Κατηγορία: Οίνος Λευκός Ξηρός. Προστατευόμενης Γεωγραφικής Ένδειξης
Χαλκιδικής. Από Σταφύλια Βιολογικής Γεωργίας (Δ.Η.Ω)
Παραγωγή: 33.000 αριθμημένες φιάλες εσοδείας 2010
Ποικιλιακή σύνθεση: Ασύρτικο 80% - Sauvignon Blanc 20%
Αμπελώνας: Γραμμικοί ιδιόκτητοι. Ορεινοί αμπελώνες της οικογένειας Παπαγιάννη στην Αρναία και στην Μαραθούσα της Βόρειας Χαλκιδικής, που καλλιεργούνται βιολογικά. 
Έδαφος: Αργιλοπηλώδες  
Υψόμετρο: 650 & 350 μέτρα αντίστοιχα.
Τρύγος: Ασύρτικο 10 & 12/9/2010 και το Sauvignon Blanc 20/8/2010
Οινοποίηση: Αποβοστρύχωση, ελαφριά σύνθλιψη, προζυμωτική κρυοεκχύλιση σε ειδικές δεξαμενές (οβάλ) για 24 ώρες στους 10οC. Απολάσπωση και αλκοολική ζύμωση σε ελεγχόμενη θερμοκρασία 14οC για το Sauvignon Blanc και 16οC για το Ασύρτικο. Παραμονή του κρασιού για ωρίμανση με τις οινολάσπες του (sur lies) στην δεξαμενή για τουλάχιστον 3 μήνες με περιοδική ανάδευση και χαμηλή θερμοκρασία.
Τεχνικά Χαρακτηριστικά: Ακλοολικός τίτλος:12,0 %
Σάκχαρα: 2,5 gt/lt
Ολική οξύτητα: 6,5 gr/lt τρυγικό οξύ
Οινολόγος: Κοντοπός Θωμάς.
Χαρακτηριστικά: Ένα καθημερινό λευκό κρασί με ζωηρό χρυσοκίτρινο χρώμα, έντονα αρώματα λουλουδιών και φρούτων. Στόμα ελαφρύ και αρωματικό, χωρίς εξάρσεις, με καλή ισορροπία και δροσερή επίγευση.
Συστάσεις σερβιρίσματος: Θερμοκρασία σερβιρίσματος 8ο-10οC σε ποτήρι σχήματος τουλίπας για λευκά κρασιά φαγητού.
Γευστικοί συνδυασμοί: Οι ποικιλίες που συνθέτουν το χαρμάνι το καθιστούν ένα πολύ ευχάριστο καθημερινό κρασί για φαγητό και παρέα με μεζεδάκια της ελληνικής κουζίνας όπως τηγανητά μικρά ψαράκια, τηγανητά μύδια και καλαμάρια, ντολμαδάκια με αμπελόφυλλα. Αλλά και λαδερά, διάφορες σαλάτες, χορτόπιτες και τυρόπιτες.
Συστάσεις παλαίωσης: Απολαύστε το φρέσκο στα πρώτα 2 χρόνια της ζωής του. Συνιστάται οι φιάλες να αποθηκεύονται σε σκιερό μέρος, σε πλάγια θέση, και σε θερμοκρασία 14ο - 16οC.