Claudia Papayianni ερυθρός

Claudia Papayianni ερυθρός

Πληροφορίες Οίνου

Ποικιλιακή Σύνθεση: Ξινόμαυρο – Merlot – Syrah

Τύπος κρασιού: Ερυθρός Ξηρός

Θέση: Μαραθούσα Χαλκιδικής

Κατηγορία Οίνου: Προστατευόμενη Γεωγραφική Ένδειξη Χαλκιδική

Οινοποίηση: Προζυμωτική κρυοεκχύλιση για 72 ώρες, αλκοολική ζύμωση σε ελεγχόμενη θερμοκρασία και  ανάδευση με τις λεπτές οινολάσπες του για 4 μήνες. 12 μήνες παλαίωση σε  γαλλικά δρύινα βαρέλια και τουλάχιστον 12 μήνες σε φιάλη.

Οργανοληπτικά Χαρακτηριστικά: Βαθύ ρουμπινί χρώμα, με βιολετιές ανταύγειες. Μπουκέτο πικάντικων μπαχαριών, ελιάς, λιαστής ντομάτας και μαύρου κερασιού. Γεμάτο στόμα με γενναιόδωρες βελούδινες τανίνες και ιδιαίτερα μακρά επίγευση.

Αρμονία:  Πλούσιες πικάντικες κόκκινες σάλτσες, ψητά λουκάνικα, ώριμα λιπαρά τυριά.

Σερβίρεται στους: 16-18ο C