Claudia Papayianni ερυθρός
Claudia Papayianni ερυθρός
Ποικιλιακή Σύνθεση: Ξινόμαυρο – Merlot – Syrah
Τύπος κρασιού: Ερυθρός Ξηρός
Θέση: Μαραθούσα Χαλκιδικής
Κατηγορία Οίνου: Προστατευόμενη Γεωγραφική Ένδειξη Χαλκιδική
Οινοποίηση: Προζυμωτική κρυοεκχύλιση για 72 ώρες, αλκοολική ζύμωση σε ελεγχόμενη θερμοκρασία και ανάδευση με τις λεπτές οινολάσπες του για 4 μήνες. 12 μήνες παλαίωση σε γαλλικά δρύινα βαρέλια και τουλάχιστον 12 μήνες σε φιάλη.
Οργανοληπτικά Χαρακτηριστικά: Βαθύ ρουμπινί χρώμα, με βιολετιές ανταύγειες. Μπουκέτο πικάντικων μπαχαριών, ελιάς, λιαστής ντομάτας και μαύρου κερασιού. Γεμάτο στόμα με γενναιόδωρες βελούδινες τανίνες και ιδιαίτερα μακρά επίγευση.
Αρμονία: Πλούσιες πικάντικες κόκκινες σάλτσες, ψητά λουκάνικα, ώριμα λιπαρά τυριά.
Σερβίρεται στους: 16-18ο C