Ιστορία

Ιστορία

Το 2003 φυτεύονται τα πρώτα αμπέλια στις περιοχές Αρναία και Μαραθούσα σε μία ιδιόκτητη έκταση 200 στρεμμάτων. Από πεποίθηση και αγάπη για τον τόπο, επιλέγεται η βιολογική καλλιέργεια και ξεκινά μία μεθοδευμένη επιλογή γηγενών και διεθνών ποικιλιών βάση του μικροκλίματος της περιοχής. Ακολουθείται η περιορισμένη στρεμματική απόδοση στον αμπελώνα και θα εφαρμοστεί η τελευταία λέξη της τεχνολογίας στην οινοποίηση. Τα κρασιά πρέπει να έχουν τη δυνατή καλύτερη ποιότητα.

Με αυτό ως γνώμονα, ξεκινά το 2006 η κατασκευή του οινοποιείου, έκτασης 3.300 τ.μ. Το 2007 ολοκληρώνεται και περιλαμβάνει ,χώρο οινοποίησης και εμφιάλωσης , τις αποθήκες πρώτων υλών και έτοιμων προϊόντων, χημείο-ποιοτικός έλεγχος, ένα υπόγειο κελάρι-κάβα 900 τ.μ. , αίθουσα πολυθεάματος και γευσιγνωσίας και έναν χώρο όπου προβάλλονται, εκτός από τα κρασιά του κτήματος και άλλα τοπικά προϊόντα.

Την Άνοιξη του 2007 το ΚΤΗΜΑ ΚΛΑΟΥΝΤΙΑ ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΗ εμφανίζεται για πρώτη φορά στην αγορά με δύο ετικέτες.Το ερυθρό Claudia Papayianni σοδειάς 2005  και το λευκό Claudia Papayianni σοδειάς 2006 συνολικά με  2.000 φιάλες .

Έρχονται οι πρώτες διακρίσεις σε ελληνικούς και διεθνείς διαγωνισμούς.

Με τον τρύγο του 2007 δημιουργούνται τρεις νέες ετικέτες. Το  Claudia Papayianni ροζέ, το Αλεξάνδρα λευκό (το όνομα της κόρης της Κλαούντιας) και το Νικόλας ερυθρό (το όνομα του γιού της Κλαούντιας).

Η παραγωγή του 2008 φτάνει τις 100.000 φιάλες. Τέσσερις νέες ετικέτες παίρνουν τη σκυτάλη. Οι δύο ετικέτες παίρνουν το όνομα CP από το Claudia Papayianni. Το λευκό Viognier-Ασύρτικο  και το ερυθρό Ξινόμαυρο-Syrah-Cabernet Sauvignon και κυκλοφορούν σε περιορισμένο αριθμό φιαλών. Οι άλλες δύο παίρνουν το όνομα «Εξ Αρνών», ως ελάχιστο φόρο τιμής στην περιοχή. Το λευκό από Ασύρτικο – Sauvignon και το ερυθρό από Syrah – Ξινόμαυρο και αποτελούν την προσιτή πρόταση του κτήματος για ένα ποιοτικό κρασί.

Οι εξαγωγές που γίνονται σε 21 χώρες εκ των οποίων  Αμερική, Γερμανία, Βέλγιο, Λουξεμβούργο, Ολλανδία, Κύπρο, Αυστραλία κ.α. καλύπτουν σήμερα περίπου το 30% της παραγωγής, ποσοστό εντυπωσιακό για νεοεμφανιζόμενο κτήμα.

Το Οινοποιείο του Κτήματος Κλαούντια Παπαγιάννη είναι επισκέψιμο καθημερινά από τις 8:00 έως τις 16:00 και τα Σαββατοκύριακα κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας.