Οινοποιείο

Οινοποιείο

Οινοποιείο

Τον Νοέμβριο του 2006, μετά από μία εμπεριστατωμένη μελέτη, ξεκίνησε η κατασκευή του Οινοποιείου κάλυψης 3.300 τ.μ. σε ένα αγροτεμάχιο 35 στρεμμάτων.

Το Δεκέμβριο του 2007 ολοκληρώνεται και περιλαμβάνει, χώρο παραλαβής πρώτης ύλης, οινοποίησης, εμφιάλωσης, τις αποθήκες πρώτων υλών και έτοιμων προϊόντων, το χημείο και χώρο πειραματικών μικροοινοποιήσεων,  υπόγειο κελάρι-κάβα 900 τ.μ., αίθουσα πολυθεάματος και γευσιγνωσίας και έναν χώρο όπου προβάλλονται-πωλούνται, εκτός από τα κρασιά του κτήματος, και άλλα τοπικά προϊόντα.

Το επισκέψιμο τμήμα περιλαμβάνει ξενάγηση στο χώρο οινοποίησης και εμφιάλωσης, καθώς και στον χώρο ωρίμανσης και παλαίωσης των οίνων. Ακολουθεί γευστική δοκιμή των οίνων του Κτήματος.

Εγκαταστάσεις & Εξοπλισμός

Η σημερινή δυναμικότητα του Οινοποιείου «Κλαούντια Παπαγιάννη» είναι 400.000 φιάλες με δυνατότητα αύξησης της παραγωγής.

Ο μηχανολογικός εξοπλισμός περιλαμβάνει μηχανήματα τελευταίας τεχνολογίας.

Ο χώρος της οινοποίησης αποτελείται από  ανοξείδωτες δεξαμενές λευκής και ερυθρής οινοποίησης (με ενσωματωμένο σύστημα pigeage) καθώς και οινοποιητή τύπου Ganimede. Όλες οι δεξαμενές είναι αυτόματης και αυστηρά ελεγχόμενης ψύξης-θέρμανσης, μέσου εναλλάκτη και κεντρικού συστήματος ελέγχου των θερμοκρασιών, διαθέτουν και δίκτυο αζώτου.

Στο χώρο εμφιάλωσης υπάρχει η υπερσύγχρονη εμφιαλωτική γραμμή που εγχύει  άζωτο στη φιάλη, για περαιτέρω προστασία του οίνου.

Στις δύο ειδικά διαμορφωμένες αποθήκες υπάρχει ψύξη–θέρμανση για την δημιουργία ενός ισορροπημένου περιβάλλον συντήρησης. Τα εμφιαλωμένα κρασιά παλαιώνουν σε ιδανικές συνθήκες.

Η κάβα και το οινοφυλάκειο, εκτείνονται σε έναν ενιαίο υπόγειο χώρο 900 τ.μ., με ιδανικές συνθήκες παλαίωσης, ωρίμανσης και συντήρησης με σταθερή θερμοκρασία 14oC και 80% περίπου υγρασία καθ’όλη  τη διάρκεια του χρόνου, που ρυθμίζονται από ειδικό σύστημα κλιματισμού. Η κάβα φιλοξενεί γαλλικά  δρύινα βαρέλια τύπου Allier & Nevers, καθώς και ένα μικρό ποσοστό αμερικάνικων βαρελιών.