Ιστορία

Ιστορία

Το 2003 φυτεύονται τα πρώτα αμπέλια στις περιοχές Αρναία και Μαραθούσα σε μία ιδιόκτητη έκταση 200 στρεμμάτων. Από πεποίθηση και αγάπη για τον τόπο, επιλέγεται η βιολογική καλλιέργεια και ξεκινά μία μεθοδευμένη επιλογή γηγενών και διεθνών ποικιλιών βάση του μικροκλίματος της περιοχής. Ακολουθείται η περιορισμένη στρεμματική απόδοση στον αμπελώνα και θα εφαρμοστεί η τελευταία λέξη της τεχνολογίας στην οινοποίηση. Τα κρασιά πρέπει να έχουν τη δυνατή καλύτερη ποιότητα.

Με αυτό ως γνώμονα, ξεκινά το 2006 η κατασκευή του οινοποιείου, έκτασης 3.300 τμ. Το 2007 ολοκληρώνεται και περιλαμβάνει ,χώρο οινοποίησης και εμφιάλωσης , τις αποθήκες πρώτων υλών και έτοιμων προϊόντων, χημείο-ποιοτικός έλεγχος, ένα υπόγειο κελάρι-κάβα 900 τμ , αίθουσα πολυθεάματος και γευσιγνωσίας και έναν χώρο όπου προβάλλονται, εκτός από τα κρασιά του κτήματος και άλλα τοπικά προϊόντα.

Την Άνοιξη του 2007 το ΚΤΗΜΑ ΚΛΑΟΥΝΤΙΑ ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΗ εμφανίζεται για πρώτη φορά στην αγορά με δύο ετικέτες.Το ερυθρό Claudia Papayianni σοδειάς 2005 με μόνον 2.000 φιάλες και το λευκό Claudia Papayianni σοδειάς 2006 με  17.000 φιάλες .

Έρχονται οι πρώτες διακρίσεις σε ελληνικούς και διεθνείς διαγωνισμούς.

Με τον τρύγο του 2007 δημιουργούνται τρεις νέες ετικέτες. Το ροζέ Claudia Papayianni , το“ALEXANDRA” (το όνομα της κόρης της Κλαούντιας) από την παλιά ελληνική ποικιλία Μαλαγουζιά και το “NIKOLAS”  (ο γιός της) από την ποικιλία Merlot .

Η παραγωγή του 2008 φτάνει τις 100.000 φιάλες .Τέσσερις νέες ετικέτες παίρνουν τη σκυτάλη.Οι δύο ετικέτες παίρνουν το όνομα CP από το Claudia Papayianni.Το λευκό Viognier-Assyrtiko  και το ερυθρό Xinomavro-Syrah-Cabernet Sauvignon και κυκλοφορούν σε περιορισμένο αριθμό φιαλών.Οι άλλες δύο παίρνουν το όνομα «Εξ – Αρνών», ως ελάχιστο φόρο τιμής στην περιοχή. Το λευκό από Assyrtiko – Chardonnay και το ερυθρό από Syrah – Xinomavro και αποτελούν την προσιτή πρόταση του κτήματος για ένα ποιοτικό κρασί.

Οι εξαγωγές προς την Αμερική, Γερμανία, Βέλγιο, Λουξεμβούργο, Ολλανδία, Κύπρο και άλλες χώρες καλύπτουν σήμερα περίπου το 30% της παραγωγής, ποσοστό εντυπωσιακό για νεοεμφανιζόμενο κτήμα.

Το Οινοποιείο του Κτήματος είναι ανοικτό σε επισκέψεις από τις 8:00 έως τις 16:00 και τα Σαββατοκύριακα κατόπιν ραντεβού.